Време е да се вратиме во теретана!

Враќањето на старите добри навики после одмор знае да биде тешко.

Првото вежбање во теретана после одмор или после подолг временски период  може да биде тешко и треба да биде со доза на претпазливост. Задолжително е загревањето на кардио машина, било тоа да е велосипед, трака за трчање, орбитрек или степер во времетраење од најмалку 15 минути. Препорачливо е и изведување на неколку вежби за истегнување пред  со кои ќе го опфатете цело тело, со цел да се заштити телото од повреди и припреми подигнување на тежини.

Еве неколку начини како да останете мотивирани:

  1. Поставете си реална цел!
  2. Одредете си време во кое секој ден ќе вежбате.
  3. Внесете промена и разноликост во тренинзите.
  4. Најдете си друштво за вежбање.

СПОДЕЛИ

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

ПОВРЗАНИ ВЕСТИ

Тренинг на плажа

Одморите започнаа. Во чест на сончевото време и пријатните теператури додека сте на одмор искористете да извежбате некој тренинг на плажа. Освен убавиот поглед и

ПРОЧИТАЈТЕ ПОВЕЌЕ »